Сестру нардепа Гончаренка заарештували у справі захоплення землі у курортній Затоці

Гончаренко вважає, що це спрямована проти нардепа акція за критику чинної влади
Головне
Сестру нардепа Гончаренка заарештували у справі захоплення землі у курортній Затоці
2 Травня 2023, 12:11
читать на русском

Троюрідна сестра нардепа від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка арештована у резонансній справі про захоплення землі у курортному селищі Затока Одеської області. Крім того, у справі замішаний її чоловік Микола Дерев’янко, який є депутатом Одеської обласної Ради.

У понеділок, 1 травня, СБУ повідомила, що на Одещині депутат облради та його дружина підозрюються у привласнені бази відпочинку "Укрпошти", яка розташована  в курортній Затоці.

За даними слідства, депутат розробив схему збагачення через реєстрацію права власності на об’єкти нерухомості та земельні ділянки, що прямо або опосередковано були власністю держави та територіальних громад.

До свого "бізнес-плану" чиновник залучив свою дружину та підбирав співучасників із кола близьких та довірених осіб. Так, спільники підшукували об’єкти нерухомості у вигляді баз відпочинку в курортних районах області та "вільні" земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

На підставі сфальсифікованої документації, зловмисники реєстрували право власності за підконтрольними особами в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Слідство встановило, що у такий спосіб протягом 2019-2023 років зловмисники заволоділи 78 земельними ділянками сільгосппризначення загальною площею 271 га та базою відпочинку "Укрпошти", яка розташована на березі моря в Затоці. Таким чином, державі  та громаді завдано збитків майже на 24 млн грн.

Фігурантів арештували, а згодом стало відомо їхні імена. Як виявилося, підозрюваними стали Леся та Микола Дерев'янки. Жінка є сестрою нардепа від "ЄС" Олексія Гончаренка.

Реакція Гончаренка не забарилася. У Facebook депутат присвятив цій темі кілька публікацій. Він зазначає, що матір чотирьох неповнолітніх дітей посадили в СІЗО під заставу 8 мільйонів гривень.

"Ну уявіть собі, навіть, якщо моя троюрідна сестра винна? У нас в країні найчесніший суд.Ї й же можна дати домашній арешт? Вона нікуди з чотирма дітьми не втече. Але ні. СІЗО", - пише нардеп.

Гончаренко вважає, що це акція проти нього за "намагання боротись за військові виплати, за те, що підіймаю питання строковиків, відпусток і взагалі критикую Єрмака" (главу ОП - ред.).

В іншому пості він пише, що його родичку звинувачують в тому, що вона "вкрала" 300 гектарів землі в Затоці. При цьому переконує, що площа Затоки 800 гектарів, то виходить, що "вона вкрала пів Затоки?".

Нагадаємо, Служба безпеки спільно з ДБР зібрала доказову базу на колишнього народного депутата Верховної ради України ІХ скликання Олега Волошина. Йому загрожує до 15 років ув’язнення.

1