ДБР розслідуватиме службову халатність ДСНС під час пожежі у Харкові

Розпочато кримінальне провадження
ДБР розслідуватиме службову халатність ДСНС під час пожежі у Харкові
Пожежа у Харкові Фото: facebook.com/police.kharkov
22 Січня 2021, 08:12
читать на русском

Державне бюро розслідувань розслідуватиме факти службової недбалості під час пожежі у будинку для літніх людей в Харкові, де загинуло 15 людей.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Слідчі розпочали розслідування за фактом неналежного виконання службових обов‘язків працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області.

Зазначається, що кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Наразі слідчі дії тривають.

Читайте також

Нагадаємо, що 21 січня о 15.03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, на другому поверсі виникла пожежа. Внаслідок цього 15 людей загинули, ще п‘ять людей госпіталізували.

Як повідомила генпрокурорка України Ірини Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової), причиною масштабної пожежі стало необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Своєю чергою прем`єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) повідомив про термінове створення Державної комісії під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

Президент України Володимир Зеленський  відреагував на трагедію та доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову знайти та покарати винних. Згодом поліціянти затримали власника будинку для літніх людей у Харкові, де сьогодні сталася масштабна пожежа з жертвами.

1