"Демсокира" планує потрапити до Ради на наступних виборах

Партія планує об`єднуватися з іншими політичними силами, аби зайти до парламенту
Ексклюзив
"Демсокира" планує потрапити до Ради на наступних виборах
Юрій Гудименко (Фото: Парламент.ua)
7 Липня 2021, 14:46
читать на русском

Співзасновник "ДемСокири" Юрій Гудименко розповів про перестановки у політраді партії та про її плани на майбутнє, зокрема про похід до Верховної Ради на наступних виборах.

Про це Гудименко розповів у ексклюзивному інтерв`ю Парламент. UA.

Зокрема Гудименко нагадав, що склад політичної ради "ДемСокири" востаннє змінювався у жовтні 2020 року. Тоді звідти пішов один із засновників партії, політтехнолог Олександр Нойнець. До кінця літа 2021 року очікується ще одне переформатування політради.

До кінця літа зміниться ще раз. Ми на минулі вибори політради йшли з обіцянкою про те, що ми проведемо корпоративну реформу: політрада складатиметься з 15 людей, які фактично виконуватимуть функції наглядової ради. Ми не будемо займатися операційною діяльністю, а визначатимемо проблеми партії й робитимемо стратегічне бачення та аналіз, - пояснив Гудименко.

Своєю чергою Нойнець, як один із співзасновників партії, зайняв позицію арбітра: він матиме голос у політраді щодо питань, пов’язаних з внутрішніми конфліктами.

Крім того, Гудименко заявив, що "ДемСокира" зможе потрапити до Верховної Ради наступного скликання, об`єднавшись з іншими проукраїнськими політсилами.

Я думаю, що в наступному скликанні ми будемо. На наступних виборах велика кількість українських партій та рухів буде домовлятися про спільний похід. Там і для нас буде місце, тому що ми одна з найактивніших партій в Україні, - резюмував Гудименко.

Нагадаємо, у грудні Генпрокуратура відкрила два провадження за фактом мітингу партії "ДемСокира" під будинком Ірини Венедиктової, де чекали рішення справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Читайте також

1