День Незалежності України - як країну привітали Шмигаль, Таран і Зеленська

Зеленська та Шмигаль оприлюднили відео у соцмережах
День Незалежності України - як країну привітали Шмигаль, Таран і Зеленська
День Незалежності (Фото: сайт міста Сватово)
24 Серпня 2021, 12:27
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр оборони Андрій Таран та перша леді країни Олена Зеленська привітали українців з Днем Незалежності.

Про це вони написали на своїх сторінках у соцмережах.

Україна пройшла довгий шлях до відновлення Незалежності. Багато поколінь українців виборювали право жити у вільній, демократичній країні. 30 років тому сталася історична подія: у Верховній Раді було ухвалено акт проголошення Незалежності України. Незалежність — це результат сили духу, боротьби та незламної віри у майбутнє українського народу. Вітаю зі святом! Слава Україні, - заявив Шмигаль.

Андрій Таран у привітанні наголосив, що лише сучасне та боєздатне військо буде гарантом незалежності.

День 24 серпня 1991 року навіки закарбований у нашій історії. Тридцять років тому постала Держава Україна, яка стала втіленням споконвічного прагнення нашого народу бути господарем на своїй землі. Сьогодні наша свобода, на жаль, окроплена кров’ю Героїв. У цій боротьбі народилась нова українська армія. Збройні сили України входять до числа найбоєздатніших у Європі. Це інститут, який має найбільшу довіру в українському суспільстві. Українське військо спроможне захистити країну на суші, у воді, в повітрі та кіберпросторі, - підкреслив він.

За  його словами, "пройдений шлях реформ в українській армії наближає нас до взаємосумісності та вступу в НАТО. ЗСУ вже почали набувати необхідних оперативних бойових спроможностей. Лише сучасне та боєздатне військо буде гарантом нашої Незалежності".

А от перша леді країни Олена Зеленська привітала українців зі святом роликом з прекрасними природними та міськими пейзажами.

Улюблена Україно, я рада вітати тебе з 30-ю річницею незалежності.Ти – сповнена натхнення, велика і різноманітна, а для мене особисто – завжди найкраща. Ти, моя рідна земле, даєш нам сили йти лише вперед і долати найважчі перепони. Зі святом усіх нас! - написала вона.

Нагадаємо, сьогодні, 24 серпня Україна відзначає 30-річчя Незалежності. У столиці України відбувається військовий парад, урочистості проходять у всіх містах  селах нашої держави.

Більше читайте про День Незалежності у нашому матеріалі: Скандали до Дня незалежності: як готували святковий парад

Читайте також

1