День української державності: Зеленський звернувся до українців (відео)

Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності і не зламаються з середини
Головне
День української державності: Зеленський звернувся до українців (відео)
Прапор України / Фото: kyivcity.gov.ua
28 Липня 2022, 10:49
читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив, що цього року свято Української державності відзначається в умовах повномасштабного вторгнення РФ. Відзначається всупереч усьому, бо Україну не зламати.

Про це президент сказав у відеозвернення до українців напередодні свята.

За його словами, День Української Державності затверджуватиме зв'язок українців, які мешкають зараз, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років досвіду українців у державотворенні, нашій культурі, нашій самобутності, українському характері.

Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за сторіччя. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. І не зламаються зсередини, як це бувало неодноразово. Не цього разу! – заявив президент.

Вранці 28 липня росіяни завдали масованих ракетних ударів по низці областей України.

Неспокійний ранок. Знову – ракетний терор. Ми не здамося. Не опустимо рук. Нас не залякати. Україна – самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди.

Ще далеко не всі вороженьки – як роса на сонці… Але ми – козацького роду. А отже, нам точно усміхнеться доля, - заявив Зеленський.

Всі етапи історії державності України, її захисту та боротьби за неї можна описати одним реченням. МИ БУЛИ, Є І БУДЕМО!

З Днем Хрещення Київської Русі – України! З Днем Української Державності! Слава Україні!

Нагадаємо, що запровадити свято запропонував президент Володимир Зеленський 2021 року під час урочистостей до Дня незалежності України. Дату обрали не спроста, оскільки це день хрещення Київської Русі-України.

1