Депутат Київради Турець під час війни купив два авто та отримав у подарунок квартиру

Турець займається питаннями архітектури, містопланування та земельними відносинами та є заступником відповідного комітету в Київраді. 
Депутат Київради Турець під час війни купив два авто та отримав у подарунок квартиру
Владислав Турець
12 Квітня 2024, 21:54
читать на русском

Депутат Київради Владислав Турець від "Європейської Солідарності" задекларував, що у 2022 році купив авто за майже 3,5 млн грн, а у 2023 році — за 2 млн грн. Ще йому подарували квартиру за Києвом. У декларації вказано, що вона коштує майже 1,1 млн грн, хоча ринкова вартість такої квартири складає щонайменше 3,6 млн грн.

Про це стало відомо з декларації посадовця на сайті НАЗК.

Владислав Турець — це депутат Київради від партії "Європейська Солідарність". Турець займається питаннями архітектури, містопланування та земельними відносинами та є заступником відповідного комітету в Київраді.

Сам депутат про містобудування знає не з новин, він керував будівельною компанією "ХІТ ГРУП" та мав частку у цій компанії. Зараз депутат декларує, що отримує гроші лише від підприємницької діяльності — здає нерухомість в оренду. За 2023 рік він заробив 322 тисячі гривень, а у 2022 році — 304 тисячі гривень.

Більше за депутата заробляє його дружина Лідія Турець. Вона у 2023 році заробила 798 тисяч гривень, а у 2022-му — 467 тисячі гривень. Лідія теж підприємиця, але у сфері охорони здоров’я.

Під час широкомасштабної війни Турець купив нові автівки. Нове BMW M760LI з салону депутат придбав у 2022 році за майже 3,5 млн грн, а у 2023-му — Porsche Cayenne 2019 року випуску за 2 млн грн.

Ще депутату подарували у 2023 році квартиру на 66 квадратних метри під Києвом. У декларації Турець вказує, що вартість квартири складає майже 1,1 млн грн. Ця квартира розташована у ЖК бізнес-класу Park Lake City. На сайті ЖК вказано, що вартість одного квадратного метра у них коштує від 1400 до 3500 доларів. Тобто, ринкова вартість такої квартири складає щонайменше 3,6 млн грн.

Ще у деклараціях посадовець вказує, що має два швейцарські годинники Cvstos за 300 та 120 тисяч гривень, а також годинник Rolex за 300 тисяч гривень. Турець має обручку з діамантами та сапфірами вартістю 135 тисяч гривень.

Турець давно у політиці. Він починав свою кар’єру в 2004 році у Секретаріаті Київради, був помічником-консультантом нардепа Володимира Ар’єва та у 2014 році вперше став депутатом Київради.

За час свого депутатства потрапив у скандал. У сесійний день Турець обурився, що журналісти заходять в ліфт, бо він як депутат має нібито пріоритетне право користуватись ліфтом Київради.

"Братішка, ти ніхто і звати тебе ніяк", — відповів Турець на запитання журналістів, чому обранці мають привілеї перед пресою. Потім нардеп вибачався за свої слова, пояснюючи це тим, що він дуже поспішав.

Також Турця звинуватили в тому, що під час важливого голосування за повернення громаді 16 гектарів землі на Прирічній, коли Київраді забракло голосів, він був у їдальні.

Згідно з інформацією громадського руху ЧЕСНО, Турець ще у 2018 році займався підкупом виборців. Він організував безкоштовну прогулянку Дніпром для мешканців Києва. Сам депутат казав, що виборців за власний кошт і не проводив жодної агітації при цьому.

"А що в цьому поганого? Ну ніяких же немає ні виборів, нічого мені від людей не треба. Гарна погода — в нас Київ на Дніпрі. Що в цьому поганого? Я особисто нічого поганого в цьому не бачу… Це мої власні кошти, я вам більше того скажу — ви будете сміятися, що це коштує реально невеликі гроші. Це коштує найняти такий корабель на 1,5 години разом з екскурсоводом — 3,5 тисячі гривень. Це мій подарунок для людей і я не думаю, що це якимось чином може мене скомпрометувати… Ви ж бачите, що це все без політики й без агітації проводиться", — казав депутат.

Читайте також

1