Депутат Полтавської обласної ради отримав майже 5 років ув'язнення

Народного обранця засуджено разом із спільником за хабар
Депутат Полтавської обласної ради отримав майже 5 років ув'язнення
Суд, вирок Фото: ВАКС
11 Листопада 2020, 13:16
читать на русском

Вищий антикорупційний суд визнав винними та засудив депутата Полтавської обласної ради VII скликання та колишнього заступника начальника одного з відділів КП "Полтавафарм".

У середу, 11 листопада, колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винними депутата Полтавської обласної ради VII скликання та колишнього заступника начальника одного з відділів КП "Полтавафарм" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, - повідомляється на сторінці ВАКС у Fаcebook.

ВАКС призначив обвинуваченим покарання у вигляді позбавлення волі строком 4 роки 6 місяців кожному.

Читайте також

Зазначається, що депутат, який у 2017 році виконував обов’язки директора Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм", спільно з заступником начальника відділу економічної безпеки цього підприємства, надали працівникам правоохоронного органу неправомірну вигоду у розмірі 35 тисяч гривень.

За ці кошти обвинувачені хотіли отримати дозвіл від Головного управління Національної поліції в Полтавській області на використання об’єктів і приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів щодо 34 аптечних закладів.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, - зазначили у ВАКС.

Нагадаємо, за рішенням Вищого антикорупційного суду з народного депутата Олександра Юрченка, якого підозрюють в отриманні хабаря та причетності до корупційної схеми у парламенті, зняли електронний браслет. Також суд продовжив строк дії обов’язків ще на 2 місяці.

1