ВАКС закрив першу справу про недостовірне декларування

Непокараним залишився ексголова Запорізької ОДА Костянтин Бриль
ВАКС закрив першу справу про недостовірне декларування
Суд (фото: ВАКС / Facebook)
2 Листопада 2020, 19:53
читать на русском

Вищий антикорупційний суд закрив справу проти колишнього голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля, який не задекларував 43 млн грн доходів, 5 автомобілів і нерухомість.

Про це пише видання РБК-Україна.

Як повідомли виданню джерела у ВАКС, відповідальності за умисне приховування доходів і майна уникнув екскерівник Запорізької ОДА Бриль. Попередньо НАБУ встановило, що Бриль не зазначив у деклараціях 43 млн грн доходів, а також нерухомість та 5 автомобілів.

Справу закрили після ухвалення Конституційним судом рішення про антиконституційність статті Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за умисне неподання декларації.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

Своєю чергою, голова Конституційного суду Олександр Тупицький вважає, що у законопроєкті "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", який президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради є ознаки конституційного перевороту в Україні.

1