Теща голови КС Тупицького, працюючи фармацевтом, придбала 4 земельні ділянки і будинок під Києвом

Вже традиційно, жодних згадок про цю нерухомість та джерела її придбання у деклараціях Тупицького немає
Головне
Теща голови КС Тупицького, працюючи фармацевтом, придбала 4 земельні ділянки і будинок під Києвом
Олександр Тупицький (скріншот відео 24 канал)
2 Листопада 2020, 18:32
читать на русском

Мати дружини голови Конституційного суду України Олександра Тупицького – Лариса Колпаченко – володіє чотирма земельними ділянки і будинком під Києвом.

Про це повідомили у Центрі протидії корупції з посиланням на Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Зокрема, у ЦПК дослідили, що Лариса Колпаченко є матір’ю дружини голови КСУ Ольги Тупицької (у дівоцтві Колпаченко). Раніше Колпаченко-старша працювала  фармацевтом в одній з аптек Донецька.

У річній декларації Тупицького за 2018 рік теща згадувалася як співвласниця донецької квартири дружини судді. Крім того, у серпні 2018 року Колпаченко купила 4 ділянки загальною площею 0,23 га у Василькові Київської області. На найбільшій з ділянок розташований будинок площею 211 м².  По сусідству з маєтком розташована ділянка самого Тупицького, яку він так само придбав у серпні 2018-го року. Разом ці ділянки утворюють масив у 0,3 га, - йдеться у повідомленні.

У ЦПК зазначили, що на спеціалізованих сайтах вартість подібного будинку становить від 9 до 23 тисяч грн за м², тому лише будинок на землі Колпаченко "тягне" на 1,7 млн грн. Водночас на сусідній вулиці 100 м² землі продають за $300, тож за ділянки Колпаченко могла заплатити ще майже 200 тисяч грн.

Читайте також

Зважаючи на джерела доходів Колпаченко-старшої, виникає питання походження коштів на придбання такого майна. Сам голова КС Тупицький за ці роки не декларував позик, які б могли пояснити капітальні витрати тещі.

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

Судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах. Зокрема, НАЗК виявило ознаки декларування неправдивої інформації у двох суддів Конституційного Суду - Ірини Завгородньої та Сергія Головатого.

29 жовтня стало відомо, що голова Конституційного суду України Олександр Тупицький у липні 2018 року купив земельну ділянку в курортному селищі Кореїз у Криму і не показав інформацію про придбання нерухомості у деклараціях.

1