Тупицький заявив, що не з’явиться на допиті в ДБР

За його словами, він не свідок, аби приходити на допит
Важливо
Тупицький заявив, що не з’явиться на допиті в ДБР
Олександр Тупицький (фото: скрін з прямої трансляції)
30 Жовтня 2020, 13:46
читать на русском

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький заявив, що не прийде на допит в Державне бюро розслідувань, який запланований на 2 листопада.

Про це він заявив на брифінгу.

Я прошу вас не дивуватися, що я не з’явлюся на допит. Я поясню чому. Фактично, мені опублікована підозра. Який же я тоді свідок. У підозрюваного одні права (процесуальні ред.), у свідка - інші, - заявив він.

Читайте також

Нагадаємо, що слідчий Державного бюро розслідувань викликав голову Конституційного суду України для допиту, який запланований на 2 листопада. Слідчими ДБР розслідується низка кримінальних проваджень у яких слідчим шляхом перевіряється голова КСУ до вчинення злочинів у складі злочинної організації. Під час досудового розслідування досліджується вплив злочинної організації на діяльність господарських судів, винесення ними неправосудних рішень в інтересах наближених осіб для незаконного відчуження майнових активів. Так, Голова КСУ перевіряється слідчим шляхом на участь у злочинній організації, вчинюваних у її складі злочинах, а також у вжитті заходів до приховування злочинів.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк не виключає заміну суддів Конституційного суду України через скандальні рішення щодо електронного декларування.