Голову КСУ викликали для допиту - ДБР

Голову КСУ перевірятимуть у вчиненні злочинів у складі злочинної організації
Важливо
Голову КСУ викликали для допиту - ДБР
Конституційний суд України (фото з відкритих джерел)
30 Жовтня 2020, 09:32
читать на русском

Слідчий Державного бюро розслідувань викликав голову Конституційного суду України для допиту, який запланований на 2 листопада.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідчими ДБР розслідується низка кримінальних проваджень у яких слідчим шляхом перевіряється голова КСУ до вчинення злочинів у складі злочинної організації.

Під час досудового розслідування досліджується вплив злочинної організації на діяльність господарських судів, винесення ними неправосудних рішень в інтересах наближених осіб для незаконного відчуження майнових активів. Так, Голова КСУ перевіряється слідчим шляхом на участь у злочинній організації, вчинюваних у її складі злочинах, а також у вжитті заходів до приховування злочинів, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк не виключає заміну суддів Конституційного суду України через скандальні рішення щодо електронного декларування.

Що тепер буде з е-декларуванням читайте у нашому матеріалі.

1