Не вніс у декларацію, бо не визнаю Крим російським: голова КСУ прокоментував розслідування “Схем”

Голова КС також заявив, що готовий нести відповідальність за допущені помилки
Не вніс у декларацію, бо не визнаю Крим російським: голова КСУ прокоментував розслідування “Схем”
Фото: з відкритих джерел

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький прокоментував інформацію про незадекларовану ним землю в окупованому Росією Криму.

Про це він заявив на брифінгу щодо рішення про скасування е-декларування.

Тупицький запевнив, що не вніс в декларацію земельну ділянку в Криму, бо не знав, як це зробити у зв’язку з окупацією Росією півострова.

Чого я не вніс у реєстр? Я до цього часу не знаю, як це зробити, - сказав Тупицький.

За його словами, для того, аби внести земельну ділянку в декларацію, потрібні документи що підтверджують власність, але “не було ніякого ні договору, ні дарування”.

Водночас він запевнив, що не визнає анексію Росією Криму.

Голова КС також заявив, що готовий нести відповідальність за допущені помилки.

Я готовий відповідати, якщо десь помилки якісь я допустив, то я готовий їх виправляти. Ми ж живемо у цивілізованому світі. Якщо помилки, які порушують закон, то за них також треба нести відповідальність. Це аксіома, - сказав Тупицький.

Нагадаємо, “Схеми" з'ясували, що голова Конституційного суду України Олександр Тупицький у липні 2018 року купив земельну ділянку в курортному селищі Кореїз у Криму і не показав інформацію про придбання нерухомості у деклараціях.

Договір оформили згідно з вимогами законодавства Росії. Однак, у деклараціях голови КС за 2018 і 2019 роки будь-яка інформація про цю покупку відсутня.