ВАКС зняв е-браслет з підозрюваного за хабар нардепа Юрченка

Депутату продовжили строк дії обов’язків до 3 січня 2021 року включно
ВАКС зняв е-браслет з підозрюваного за хабар нардепа Юрченка
Народний депутат Олександр Юрченко (фото: Facebook)
4 Листопада 2020, 18:03
читать на русском

За рішенням Вищого антикорупційного суду з народного депутата Олександра Юрченка, якого підозрюють в отриманні хабаря та причетності до корупційної схеми у парламенті, зняли електронний браслет. Також суд продовжив строк дії обов’язків ще на 2 місяці.

Про це повідомили Юрченко у Facebook та пресслужба ВАКС.

Зазначається, що у вівторок, 3 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк дії обов’язків народному депутатові Верховної Ради України, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди ще на 2 місяці. Строк дії обов'язків продовжений до 3 січня 2021 року включно.

Читайте також

За словами нардепа, то провокації проти нього сфабриковані, які мали на меті лише дискредитувати його ім'я, а також унеможливити його боротьбу проти корупції та за екологічну безпеку. Як повідомляє Юрченко, то ця провокація починає розвалюватись.

Вчора (3 листопада - ред.) суд виніс рішення про зняття з мене засобу контролю - браслету!

Боротьба тільки починається!

Справедливість на нашому боці!, - написав нардеп.

Нагадаємо, 14 вересня Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва нардепа Юрченка.

У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування. Юрченко обіймає посаду голови підкомітету Ради з питань поводження з побутовими відходами комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

16 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Івану Фіщенко, якого НАБУ підозрює у хабарництві та змові з Юрченком.

21 вересня Вищий антикорупційний суд України взяв під варту народного депутата Олександра Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн.

25 вересня нардеп вніс заставу і вийшов із СІЗО. Він повідомив, що мандат складати не збирається.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що народного депутата Олександра Юрченка, якого підозрюють у хабарництві, 'ніхто не захищатиме'.