Підозрюваний у корупції Юрченко не складатиме мандат

І боротиметься дальше
Підозрюваний у корупції Юрченко не складатиме мандат
Народний депутат Олександр Юрченко (фото: Парламент UA)
29 Вересня 2020, 12:36
читать на русском

Підозрюваний в одержанні хабаря народний депутат Олександр Юрченко, якого виключили із фракції "Слуга Народу" заявив, що він не збирається складати мандат.

Про це він заявив журналістам у Верховній Раді, передає "Радіо Свобода".

На запитання, чи планує нардеп складати мандат, Юрченко відповів "Ні", і що  ніяких протиправних дій не вчиняв.

В жодному разі, мене обрали люди, дали мені обов’язки, я маю ці обов’язки виконувати. І тим більше, ви бачите, що моя діяльність, мабуть, комусь заважає, і ми будемо далі боротися, - заявив він.

Читайте також

Також він додав, що заставу за нього заплатили люди, які "переймаються питаннями як правової системи в Україні, так і безпосередньо екологічними питаннями Київщини".

Моя позиція: жодних злочинів я не вчиняв, жодних грошей я не брав, нікого не спонукав і ні в кого ніяких грошей не вимагав. Наразі інші обставини я не можу розголошувати, оскільки триває досудове розслідування, - підкреслив депутат.

Нагадаємо, що 14 вересня Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва нардепа Юрченка. У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування.

16 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Івану Фіщенко, якого НАБУ підозрює у хабарництві та змові з Юрченком.

21 вересня Вищий антикорупційний суд України взяв під варту народного депутата Олександра Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн.

25 вересня нардеп вніс заставу і вийшов із СІЗО.

1