Депутат Железняк: курс 40 гривень за долар — питання часу

Нардеп заявляє, що Україна "друкуватиме" гроші, щоб покрити нестачу
Депутат Железняк: курс 40 гривень за долар — питання часу
Валюта, долари Фото: Printexstar з Pexels
20 Травня 2022, 11:07
читать на русском

За кілька тижнів курс долара в Україні може значно зрости.

Таку думку висловив народний депутат України з фракції "Голос", перший заступник голови Комітету Верховної Ради  з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі.

Не хочу розганяти песимізм, але курс валюти сьогодні бачили: 37 долар, 39 євро. Це результат заблокованого експорту та нестачі грошей, яка благополучно покривається емісією Нацбанку, - стверджує він.

За його словами, незабаром курс американської валюти сягне 40 грн/дол.

Говорять сьогодні у низці областей не пройшли платежі. Нема грошей навіть для цього. Значить, скоро надрукують ще більше. Тому курс 40 грн за долар — питання лише часу. Причому тижнів, - сказав він (досьє Железняка).

Він нагадав, що зі зростанням курсу долара виростуть ціни на паливо, на продукти:

На все: від ціни на паливо до ціни на хліб. І всі ми заплатимо більше. Саме тому інфляцію називають податком на бідність. Мені просто цікаво, а от ті, хто зараз роблять загальні популістичні заяви, й ті хто обурюватиметься щодо зростання цін, це будуть одні й ті самі люди?

Нагадаємо, раніше у Нацбанку заявляли, що офіційний курс долара в Україні буде замороженим і триматиметься на рівні 29,25 грн. Курс долара відносно гривні планували фіксувати щонайменше до закінчення воєнного стану. Однак в українських обмінниках курс американської валюти вже подолав позначку у 35 грн/дол.

1