Депутати та співробітники міністерств: хто з українських чиновників має найбільше криптовалюти

До першої 30 увійшли також митники, депутати міських та обласних рад
Депутати та співробітники міністерств: хто з українських чиновників має найбільше криптовалюти
Криптовалюта, біткоїн Фото: УНІАН
14 Грудня 2021, 16:58
читать на русском

Зовсім нещодавно в Україні взялись за легалізацію віртуальних активів. А низка депутатів та працівників державних установ встигли задекларувати криптовалюти на мільйони гривень.

Згідно з деклараціями чиновників та депутатів за 2020 рік, загалом у криптовалюті вони тримають приблизно 46 тисяч біткоїнів (близько 75 млрд грн), пише Legalhub.online.

Як свідчать дані Opendatabot, до першої 30 власників крипти увійшли депутати Верховної Ради, міських та обласних рад, співробітники Міністерства оборони, митниці та Міністерства закордонних справ (МЗС).

Серед депутатів список виглядає наступним чином:

  • Олександр Урбанський (За майбутнє) та його брат Анатолій Урбанський (заступник голови Одеської облради) заявили про володіння 10 000 біткоїн на понад 550 млн доларів (1,5 млрд грн).
  • Сергій Вельможний (Довіра) задекларував 11 428 одиниць криптовалюти MONERO (у гривневому еквіваленті станом на 8 вересня це – 78,5 млн грн).
  • Гео Лерос (позафракційний) задекларував 356 одиниць криптовалюти Ethereum (32,5 млн грн) та 49 одиниць Bitcoin (60,8 млн грн).

Це не всі народні депутати, які мають криптовалюту. У цьому списку є 11 представників "Слуги народу", троє депутатів від "Опозиційної платформи - За життя", двоє з "Голосу" та двоє з "Європейської солідарності".

Фото: vesti.ua

Нагадаємо, що відомий журнал Forbes Україна опублікував список 100 найбагатших людей України. Список традиційно очолив донецький олігарх Рінат Ахметов.