Депутатка-"слуга" братиме участь у конкурсі на посаду судді КСУ

Ольга Совгиря підтвердила свій намір стати "конституційною суддею"
Депутатка-"слуга" братиме участь у конкурсі на посаду судді КСУ
Ольга Совгиря Фото: Фейсбук
19 Листопада 2020, 11:48
читать на русском

Народна депутатка від фракції "Слуга народу", заступниця голови парламентського комітету з питань правової політики Ольга Совгиря підтвердила свій намір брати участь у конкурсі на вакантну посаду судді Конституційного суду за квотою Верховної Ради.

Бажання взяти участь у конкурсі у мене є. Я буду подавати свою кандидатуру. Думаю, що зроблю це найближчим часом, – розповіла вона у коментарі "Радіо Свобода".

Нагадаємо, раніше про намір висунути Ольгу Совгирю як кандидатку від "Слуги народу" на вакантну посаду судді Конституційного суду за квотою Верховної Ради заявляли перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко (досьє Корнієнка), а також представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Раніше президент Володимир Зеленський (досьє Зеленськоговніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі: "КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням".