Депутату Київради "мама подарувала" 300 тисяч доларів - НАЗК

Попередньо йдеться про Володимира Слончака. Його підозрюють в корупції
Депутату Київради "мама подарувала" 300 тисяч доларів - НАЗК
Володимир Слончак
16 Серпня 2023, 09:31
читать на русском

НАЗК за результатами моніторингу способу життя депутата Київської міської ради виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, які свідчать про його незаконне збагачення на суму майже 8,5 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Так, згідно з відомостями, зазначеними у його декларації за 2020 рік, він отримав цю суму у подарунок від матері. Однак НАЗК з’ясувало, що розмір її доходів за останні 22 роки не дозволяв накопичити суму коштів для здійснення такого подарунка.

У відповідь на запит Національного агентства вона пояснила, що подарована сума залишилась у спадок від її покійного чоловіка (батька депутата), а джерелом походження коштів є доходи від його підприємницької діяльності. До своїх пояснень вона додала нотаріально завірену копію договору про дарування 300 000 доларів США (еквівалент 8 480 380 грн).

НАЗК отримало нотаріально завірену довідку, в якій зазначено, що єдиним спадкоємцем є дружина померлого, яка успадкувала об’єкти нерухомого майна свого чоловіка, однак відомості про успадкування грошових коштів відсутні. Крім того, у померлого виявилась заборгованість за єдиним внеском для ФОПів на суму 35,5 тисяч гривень.

Викладені факти дають привід для обґрунтованого сумніву стосовно можливості матері надати такий подарунок своєму синові.

НАЗК направило матеріали до НАБУ для вирішення питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення та здійснення досудового слідства з метою притягнення столичного депутата до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, НАЗК під час моніторингу способу життя колишнього заступника голови Держмитслужби Руслана Черкасського виявило майже 4 мільйони гривень ($150 тисяч), які йому нібито подарував батько-пенсіонер.

1