Держава хоче "тримати українців на гачку" за допомогою другого громадянства - Омельченко

Багато громадян України мають подвійне громадянство
Ексклюзив
Держава хоче "тримати українців на гачку" за допомогою другого громадянства - Омельченко
29 Вересня 2020, 10:53
читать на русском

Директор дорадчого центру "Терра Деї" Олександр Омельченко вважає, що подвійне громадянство – це як речі, яких ми не хочемо визнавати, але вони існують.

Про це він розповів у коментарі виданню "Парламент UA".

Держава не хоче його визнавати, адже сама є гравцем на цьому полі. Це і проституція, і зброя, і наркотики. Вони будуть існувати попри всі заборони, тому їх краще легалізувати. Так само з подвійним громадянством, - переконаний він.

Омельченко наголосив, що багато народних депутатів мають другий паспорт, так само як і чимало людей на Західній Україні - етнічні румуни, поляки, угорці та члени їхніх сімей.

Читайте також

Водночас держава, за його словами, "хоче тримати їх на гачку" порушення законодавства, але реагує на їхні другі паспорти не так активно. Все через те, що Україна "є бідною країною, і ці люди приносять нам валюту та є містком між нами та Європою".

Треба легалізувати те, що вже давно існує і буде існувати. Це є і в Угорщині, й в Австрії, й у Швейцарії. Це незначне питання, але воно ділить націю. У нас ніхто не знає, що буде з районами, лікарнями, тобто, що буде після реформ. Тому нам підкидають незначні питання, які ділять націю. А на головні питання відповідей немає, - додав Омельченко.

Все по темі можете прочитати в нашому матеріалі.

1