Державна служба спецзв'язку видалила згадки про партнерство з компанією Huawei, яку в США звинувачують у шпигунстві

Напередодні відомство повідомило про підписання меморандуму з компанією "Хуавей Україна" про співпрацю
Державна служба спецзв'язку видалила згадки про партнерство з компанією Huawei, яку в США звинувачують у шпигунстві
Фото: huawei.com
16 Жовтня 2020, 15:09
читать на русском

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України прибрала зі свого сайту та соціальних мереж інформацію про партнерство з компанією "Хуавей Україна".

Про це повідомляє "Європейська правда".

Напередодні відомство повідомило про підписання меморандуму з компанією "Хуавей Україна" про співпрацю у сферах кібербезпеки, кіберзахисту і телекомунікацій.

Скрін повідомлення, зроблений 15 жовтня

У повідомленні були наведені слова глави Держспецзв'язку Юрія Щиголя, що "взаємодія зміцнить обороноздатність держави перед кіберзагрозами".

У п’ятницю, 16 жовтня, повідомлення про партнерство з компанією зникло із сайту та акаунтів Facebook і Twitter Держспецзв'язку.

Скрін повідомлення, зроблений 16 жовтня

За інформацією "Європейської правди", західні партнери звернули увагу на це повідомлення і в неофіційних розмовах висловлювали здивування вибором пріоритетів українською стороною.

Як відомо, у США Huawei звинувачують в шпигунстві і роботі на китайські спецслужби. Вашингтон заборонив компаніям в США співпрацювати з Huawei за більшістю напрямків та вважає компанію загрозою своїй національній безпеці.

Держсекретар США Майк Помпео минулого року заявляв, що США не співпрацюватимуть з країнами, які використовують системи Huawei.

Читайте також

Нагадаємо, що посол України в США Володимир Єльченко заявив, що стратегічне партнерство між США та Україною, а також підтримка українського народу з боку Вашингтона лише зміцнюватимуться незалежно від того, хто переможе на американських виборах цього року. Він також нагадав, що двопартійна підтримка українського народу в США зберігалася завжди з часів набуття Україною незалежності, і навіть раніше.

1