Деснянська РДА Києва, на території якої трапилася трагедія через зачинене укриття, просить преміювати свого голову Ратнікова

Ратнікову просять донарахувати 100% окладу як премію
Головне
Деснянська РДА Києва, на території якої трапилася трагедія через зачинене укриття, просить преміювати свого голову Ратнікова
9 Червня 2023, 10:38
читать на русском

Деснянська РДА звернулась до мера міста Києва Віталія Кличка з проханням преміювати голову адміністрації Дмитра Ратнікова.

Про це повідомляє журналістка Тетяна Ніколаєнко.

Подання від апарату РДА зареєстроване 7 червня.

Ратнікову просять донарахувати 100% окладу як премію. Як обґрунтування додається список зустрічей, які він провів.

Як відомо, мер звернувся до президента з вимогою відсторонити Ратнікова через закрите бомбосховище та загибель людей у Деснянському районі Києва. Натомість Ратніков заявив, що готовий розділити відповідальність з мером.

Він також записав з іншими главами РДА, де вимагає від Кличка відмовитись від посади голови КМДА.

"Пропонуємо меру відмовитися від одночасного поєднання кількох посад — міського голови та голови КМДА. Відновити відібрані повноваження районів. Ми, дружня команда голів районів, 24/7 працюємо на благо рідного міста. Тому, у разі потреби, готові взяти на себе як владні повноваження, так і відповідальність за життєдіяльність столиці",— йдеться у заяві.

Нагадаємо, в Україні мають перевірити роботу всіх укриттів після того, як під час ракетної атаки по Києву загинула жінка, що не змогла потрапити в укриття, адже воно було зачинене.

Раніше, 1 червня вночі окупанти атакували столицю ракетами з ОТРК "Іскандер", усі вони були збиті. При цьому уламки ракет впали на проїжджу частину у Дніпровському районі та біля поліклініки у Деснянському районі.

У Деснянському районі через ворожу атаку загинули троє людей - дві жінки та дитина. Жінка хотіла потрапити до укриття, але не змогла цього зробити, адже воно було закрите.

Суд у Києві відправив під варту на два місяці без права внесення застави охоронця столичної поліклініки, біля якої у ніч на 1 червня загинули троє людей, які не змогли потрапити в укриття.

Читайте також

1