Ситуація критична: Кличко та Камишін перевіряють укриття Києва

Половина перевірених укриттів не готова до використання або зачинена на вхід
Головне
Ситуація критична: Кличко та Камишін перевіряють укриття Києва
Укриття Фото: facebook.com/RedCrossUkraine
5 Червня 2023, 14:25
читать на русском

У Києві ситуація з готовністю укриттів до використання залишається критичною.

Про це міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін повідомив в Telegram за підсумками 2-го дня роботи комісії по ревізії укриттів Києва.

Зокрема, на цей час перевірена вже третина укриттів міста.

"Ситуація залишається критичною: половина перевірених укриттів не готова", - наголосив Камишін. 

Наразі всього вже перевірено 1 тис. 849 об'єктів. З них - 55% укриттів (1011) готові до використання. Ще 32% (596) - не готові до використання, і 13% (242) - не змогли відчинити/не визначено ступінь готовності.

Проблеми з укриттями є. Частина підвалів у приватних руках або в оренді. Частина - не облаштовані, десь в учбових закладах облаштовані, але вночі зачинені, - констатував мер Києва Віталій Кличко. - Нагадаю, що місто минулого та цього року виділило районам загалом 1,2 млрд грн на облаштування укриттів. Перевірка триває. Звертаю увагу голів районних держадміністрацій: за результатами перевірки, щодо глав районів з найгіршими показниками будуть подальші звернення до Президента щодо кадрових рішень".

Нагадаємо, в Україні мають перевірити роботу всіх укриттів після того, як під час ракетної атаки по Києву загинула жінка, що не змогла потрапити в укриття, адже воно було зачинене.

Раніше, 1 червня вночі окупанти атакували столицю ракетами з ОТРК "Іскандер", усі вони були збиті. При цьому уламки ракет впали на проїжджу частину у Дніпровському районі та біля поліклініки у Деснянському районі.

У Деснянському районі через ворожу атаку загинули троє людей - дві жінки та дитина. Жінка хотіла потрапити до укриття, але не змогла цього зробити, адже воно було закрите.

Через цей інцидент поліція вже відкрила кримінальну справу.

Читайте також

1