Деякі вчитимуться дистанційно: освітній омбудсмен про навчання під час війни

Батьки обиратимуть, за якою формою навчатиметься їхня дитина
Деякі вчитимуться дистанційно: освітній омбудсмен про навчання під час війни
Школа Фото: Pexels

З 1 вересня в Україні частина шкіл перейде на очне навчання.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов в інтерв'ю "Українській правді. Життя".

За його словами, батьки обиратимуть, за якою формою навчатиметься їхня дитина.

Варто зазначити, що здобуття освіти за дистанційною формою та організація освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання під час карантину, війни та інших причин – різні речі, - сказав Сергій Горбачов.

За його словами, школам потрібно з'ясувати, скільки дітей планують навчатися онлайн та очно й спланувати освітній процес. Зокрема, заклади освіти зможуть організувати дистанційне навчання як окрему форму здобуття освіти.

Наприклад, у школі очно працюють три класи певної паралелі 7-х класів в очному форматі та один клас у дистанційному форматі. Це дозволить розв'язати питання як з організацією навчання, так і з оплатою праці вчителів, - пояснив він.

Також у деяких населених пунктах організують дистанційне навчання в одній школі міста, туди зможуть перейти діти, які потребують такої форми навчання. Проте учні, які навчатимуться очно, залишаться у своїх школах.

Нагадаємо, в Міністерстві освіти й науки України пояснили, коли в Україні почнеться навчання та як воно буде відбуватися для студентів.

Читайте також

1