Як навчатимуться студенти в Україні: МОН дало рекомендації

Заклади освіти повинні внести певні корективи до графіка освітнього процесу та відпусток працівників
Важливо
Як навчатимуться студенти в Україні: МОН дало рекомендації
Навчання, університет / Фото: Pexels
19 Липня 2022, 11:46
читать на русском

У Міністерстві освіти й науки України пояснили, коли в Україні почнеться навчання та як воно буде відбуватися для студентів.

Про це йдеться у листі МОН, адресованому керівникам закладів освіти, йдеться про рекомендації щодо початку навчального року 2022/23 для закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Для студентів старших курсів рекомендовано розпочати навчання орієнтовно від 15 серпня 2022 року, а також використовувати в теплі місяці для навчання суботи.

Також МОН радить закладам освіти внести певні корективи до графіка освітнього процесу та відпусток працівників. Вишам рекомендують врахувати особливості навчання в осінньо-зимовий період та так скоригувати навчальну структуру, щоб до кінця листопада 2022 року завершити зимову заліково-екзаменаційну сесію. Також другий семестр рекомендовано розпочати не раніше 15 лютого 2023 року.

Поступили рекомендації і для студентів перших курсів закладів фахової передвищої освіти на основі дев'яти класів навчання. Тут також навчальний рік пропонують розпочати 15 серпня 2022 року.

Водночас студенти перших курсів закладів освіти на основі повної загальної середньої освіти (після 11 класів) можуть вийти на навчання вже від 15 вересня, але не пізніше 1 жовтня.

Для першокурсників магістратури на основі вищої освіти навчання повинне розпочатися від 1 жовтня 2022 року.

Нагадаємо, що студенти-контрактники, які через перебування в районі бойових дій або в окупації заборгували університетам кошти за другий семестр, будуть звільнені від цих виплат.