Дезертирство та умисне вбивство: правоохоронці оголосили підозру військовим, які розстріляли поліцейського на Вінниччині

Нападників на поліціянтів, батька і сина, які є військовослужбовцями однієї з бригад ЗСУ, затримали вчора, 21 квітня
Головне
Дезертирство та умисне вбивство: правоохоронці оголосили підозру військовим, які розстріляли поліцейського на Вінниччині
22 Квітня 2024, 10:45
читать на русском

Працівники ДБР повідомили про підозру у дезертирстві військовослужбовцям, причетним до розстрілу поліцейських на Вінниччині. Також перевіряється інформація щодо викрадення підозрюваними вибухівки та зброї з підрозділу їх військової частини.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

За даними слідства, 19 квітня 2024 року, військовослужбовці: батько та син - самовільно покинули військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них. Надалі, близько 2 години ночі 20 квітня 2024 року у Вінницькій області, фігуранти поцілили у правоохоронців та втекли з місця події.

Пізніше на території Вінницької області виявлено транспортний засіб, на якому переміщувалися розшукувані особи, а також боєприпаси, які належать до військового майна. Згодом правоохоронці затримали злочинців 21 квітня 2024 року в селі Липецьке Подільського району Одещини.

Розслідування за ст. 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу) проводить Нацполіція.

На даний час із затриманими проводяться слідчі дії. Їм готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Читайте також

1