"Димова завіса": Кулеба про нібито готовність росії до переговорів

Росія, як і раніше, націлена на війну
Головне
"Димова завіса": Кулеба про нібито готовність росії до переговорів
Дмитро Кулеба / Фото з Facebook
3 Серпня 2022, 22:00
читать на русском

Російське керівництво наразі зосереджене тільки на подальшій війні. Тому всі заяви про "готовність до діалогу" є димовою завісою.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter.

Немає нічого більш цинічного, ніж заяви путінських поплічників про те, що Росія готова до мирних переговорів. Ми чуємо і бачимо цю "готовність" кожен день: артилерійські удари, ракетний терор проти мирного населення, масові звірячі злочини. Росія як і раніше націлена на війну, все інше - лише димова завіса, - наголосив дипломат.

Нагадаємо, що прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що росія нібито готова на мирні переговори з Україною. Але тільки на умовах російської сторони.

Росія була і залишається готовою до розв'язання української проблеми дипломатичним шляхом на своїх умовах. І тут просто доречно ще раз нагадати, що ці умови були узгоджені у Стамбулі, і вони були узгоджені обома сторонами - переговорниками Росії та України, - каже Пєсков.

За його словами, українська сторона нібито "відмовилася" від цих умов, які "сама знає". При цьому сам Пєсков не уточнює, що він має на увазі.

Схожа заява прозвучала і від ексканцлера Німеччини Герхарда Шредера, який є давнім другом російського диктатора владіміра путіна. За його словами, путін відкритий до дипломатії з Україною.

Пізніше в Офісі президента України підкреслили, що такі ініціативи Москви можуть бути тільки запрошенням до капітуляції.

1