Директор ДБР Сухачов їздить на позашляховику за 1,8 млн гривень, купленому за держбюджет, - ЗМІ

Саме ця автівка є найдорожчою на балансі ДБР
Директор ДБР Сухачов їздить на позашляховику за 1,8 млн гривень, купленому за держбюджет, - ЗМІ
Олексій Сухачов (Фото: ДБР)
28 Січня 2022, 18:18
читать на русском

Директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов їздить на спеціалізованому елітному позашляховику Toyota Land Cruiser на номерах прикриття, обладнаному спецсигналами, сиреною і гучномовцем, а також купленим за державні кошти.

Про це повідомили журналісти "Схем", пише Радіо Свобода.

Як з'ясували розслідувачі, саме ця автівка є найдорожчою на балансі ДБР та коштувало держбюджету 1 мільйон 800 тисяч гривень. Обґрунтуванням цієї покупки стала потреба у "спеціалізованому оперативному" транспорті для цілей правоохоронного органу.

Фото: Схеми

Згідно з правилами дорожнього руху, для таких транспортних засобів передбачені преференції на дорозі. При цьому автомобіль, який використовує Сухачов, спеціалізований Toyota Land Cruiser на номерах прикриття. На ньому він їздить на роботу та у приватних справах.  Зокрема, саме на цій автівці він ще у статусі виконувача обов'язків приїжджав в Офіс президента для участі у конкурсі на посаду директора ДБР.

Журналісти виявили, що таку ж модель було придбано ДБР у 2020 році. Тендер оголосили у жовтні – наступного місяця після того, як Сухачов став виконувачем обов'язків директора Державного бюро розслідувань.

Фото: Схеми

Як нагадали "Схеми", згідно з рішенням уряду, в Україні діє режим економії. Зокрема було введено граничні норми вартості авто для високопосадовців. На момент купівлі цієї Toyota Land Cruiser, його ціна у півтора раза перевищувала дозволену урядом максимальну вартість автомобіля для, наприклад, міністра або генпрокурора (встановлену на рівні 1 мільйон 200 тисяч гривень).

Нагадаємо, що директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов не має власного житла, проте отримує 1,4 млн гривень зарплати.

Читайте також