Директор державної зернової компанії продав "наліво" зерна на 15 мільйонів

СБУ викрила масштабну корупційну схему в АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України"
Директор державної зернової компанії продав "наліво" зерна на 15 мільйонів
Зерно (Фото: СБУ)
28 Липня 2021, 19:55
читать на русском

Колишній директор філії державної компанії підозрюється у розтраті майже 15 млн бюджетних гривень, яка утворилася при продажі зерна через афілійовані фірми.

Про це повідомили в СБУ.

За інформацією слідства, посадовець організував корупційний механізм одержання грошей на продажі агропродукції. Учасники оборудки незаконно продали 3,2 тисячі тонн зернових з державного елеватора і реалізували їх через афілійовані структури.

Організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до нього.

Нагадаємо, під час аудиту "Держрезерву" ревізори виявили напівпорожні склади, зникнення тисяч тонн запасів, прострочені продовольчі товари на сотні мільйонів гривень,  катастрофічний технічний стан підприємств і багатомільйонні фінансові махінації.

Читайте також

1