Директор видавництва в Києві продавав підроблені журналістські посвідчення

Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі
Директор видавництва в Києві продавав підроблені журналістські посвідчення
Арешт Фото: Kindel Media з Pexels
31 Травня 2022, 12:52
читать на русском

У Києві директор одного з видавництв виготовляв та продавав підроблені посвідчення журналіста та інші документи.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

За грошову винагороду директор виготовляв посвідчення журналістів, прескарти, довідки для оформлення дозволу на травматичну зброю, спеціальні перепустки та інші документи, які підтверджують статус журналіста особам, які не мають жодного відношення до журналістської діяльності, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що також шахрай виготовляв прескарти, нібито акредитовані Міністерством оборони. Вартість підробленого посвідчення - від 3 до 5 тисяч гривень залежно від терміну його дії.

За результатами проведених обшуків вилучено понад 400 готових до збуту підроблених журналістських посвідчень, посвідчення громадської організації, 50 довідок на отримання травматичної зброї, державні номерні знаки, посвідчення на ім’я дружини фігуранта, видане так званою "ЛНР". Також вилучено комп’ютерну техніку, на якій містилася база з даними замовників, мобільні телефони та "чорнові" записи, - пояснили в прокуратурі.
За попередніми даними, послугами фігуранта скористалися близько 800 клієнтів.

За скоєне чоловікові загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Києві, в Полтавській та Кіровоградській областях працювала банда шахраїв, яка "здавали в оренду" неіснуюче житло переселенцям. Їхніми жертвами стали мінімум 8 людей.

Читайте також

1