Дистанційне навчання хочуть повернути для учнів та студентів: рекомендації МОН

Причиною такого рішення стало погіршення епідситуації через COVID-19
Дистанційне навчання хочуть повернути для учнів та студентів: рекомендації МОН
Дистанційне навчання, школяр (фото: pexels)
26 Січня 2022, 14:24
читать на русском

Міністерство освіти й науки рекомендує запровадити для учнів 5-11 класів дистанційне навчання у зв'язку зі стрімко зростаючим показником захворюваності на COVID-19 у деяких регіонах.

Про це повідомила пресслужба відомства. МОН надіслало засновникам і керівникам закладів освіти рекомендаційні листи щодо організації освітнього процесу.

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в конкретних регіонах, врахувавши консультації з Міністерством охорони здоров’я, МОН рекомендує:

  • організувати освітній процес у закладах загальної середньої освіти для учнів 5-11 класів із використанням технологій дистанційного навчання щонайменше протягом двох тижнів;
  • у закладах професійної (професійно-технічної) освіти організувати перехід на навчання за дистанційною та/або змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять;
  • у закладах фахової передвищої, вищої освіти усіх форм власності та сфер управління запровадити дистанційне навчання від 27 січня до 25 лютого 2022 року, урахувавши необхідні зміни до графіка освітнього процесу та розкладу занять.

При цьому учням 1-4 класів та дошкільнятам дозволяють відвідувати заклади освіти незалежно від епідемічної ситуації.

Своєю чергою Вищі військові навчальні заклади (заклади вищої освіти із специфічними умовами навчання), військові навчальні підрозділи ЗВО, військові коледжі сержантського складу, фахові коледжі зі специфічними умовами навчання організовують освітній процес відповідно до рішень державних органів, у сфері управління яких перебувають.

Нагадаємо, що столичні школи працюватимуть у звичайному режимі, поки місто перебуває в жовтій карантинній зоні.

Читайте також

1