Усі школи Буковини йдуть на дистанційку через спалах ковіду

Захворюваність серед дітей за тиждень зросла в чотири рази
Усі школи Буковини йдуть на дистанційку через спалах ковіду
Школа (Фото: НУШ)
20 Січня 2022, 13:14
читать на русском

За останній тиждень кількість хворих дітей у Чернівецькій області зросла в чотири рази, в області вводять дистанційне навчання у закладах освіти.

Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької ОДА.

20 січня за рішенням обласної комісії з питань ТЕБ та НС усім школам Буковини рекомендували перейти на дистанційне навчання. Обмеження не стосуватимуться дитячих садків та спеціальних закладів освіти.

За останніх сім днів на Буковині зареєстрували 3268 випадків COVID-19, причому 272 із них – серед дітей. У порівнянні з попереднім тижнем кількість недужих дітей зросла у 4 рази. Про це повідомила головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко, - йдеться у повідомленні.

Враховуючи ситуацію із захворюваністю, обласна комісія з ТЕБ та НС ухвалила рішення із 21 січня запровадити у закладах освіти області дистанційне навчання. Онлайн-заняття триватимуть два тижні.

В ОДА зауважили, що це рішення стосується шкіл, ліцеїв, училищ, технікумів, коледжів, а також мистецьких, музичних та спортивних шкіл, секцій та закладів вищої освіти у Чернівецькій області. Водночас дитсадки та спеціальні заклади освіти роботу не припинятимуть.

Нагадаємо, станом на 20 січня в Україні виявили рекордну з початку року кількість хворих на коронавірус - ковід підхопили 18 479 українців.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін прогнозував, що нова хвиля COVID-19 розпочнеться вже за півтора-два тижні. А на спад цей сплеск піде лише у квітні.

Читайте також

1