"Омікрон" наступає: чи введуть у столичних школах дистанційку

Київська влада запевняє - поки немає такої потреби
Головне
"Омікрон" наступає: чи введуть у столичних школах дистанційку
Школа Фото: УНІАН
23 Січня 2022, 17:21
читать на русском

Столичні школи працюватимуть у звичайному режимі, поки місто перебуває в жовтій карантинній зоні.

Про це повідомив заступник мера Києва Валентин Мондриївський, передає КМДА.

Чиновник сказав, що наразі захворюваність серед київських школярів "далека від критичних показників", тому навчальні заклади не переводитимуть на дистанційне навчання.

Київ наразі перебуває в жовтій карантинній зоні, а це означає, що всі школи працюють у стандартному режимі. Водночас керівництво шкіл має приймати самостійне рішення щодо переведення на дистанційний режим навчання класу, його паралелі або всієї школи – виходячи з ситуації із захворюваністю саме в закладі освіти, - сказав Мондриївський.

За його інформацією, з 320 тисяч учнів та вчителів, хворих – трохи більше ніж 1,5 тисячі.

На дистанційне навчання відправили дві школи та майже тисячу класів у різних навчальних закладах, – додав він.

Слова Мондриївського підтвердив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан в етері телеканалу "Україна 24".

Він запевнив, що для дистанційного навчання немає підстав.

Ситуація із захворюваністю цілком прогнозована. Дистанційне навчання наразі недоцільне. Доцільно – моніторити ситуацію в організованих колективах: якщо захворіла дитина чи вчитель — даний колектив повинен іти на дистанційне навчання, - сказав він.

Нагадаємо, влада Києва днями рекомендувала роботодавцям за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи через стрімке збільшення захворюваності на COVID-19, зокрема, все більше киян підхоплюють коронавірусний штам "омікрон".

За словами заступниці голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко, сьогодні у Києві, як і по всій Україні, погіршується ситуація з коронавірусом. І це змушує місто максимально посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Читайте також

1