Діти міністра оборони Умєрова живуть в США тоді як чиновник заговорив про можливу мобілізацію українців за кордоном

Українців, які живуть за кордоном, хочуть примусово мобілізувати
Діти міністра оборони Умєрова живуть в США тоді як чиновник заговорив про можливу мобілізацію українців за кордоном
Рустем Умєров
21 Грудня 2023, 16:44
читать на русском

Як пише Welt, міністр оборони Рустем Умєров заявив: українці 25-60 років, які проживають у Німеччині та інших країнах, повинні будуть з'явитися до призовних пунктів ЗСУ. І хоча наразі мова йде про "запрошення", він натякнув на можливі санкції для ухилянтів.

Умєров припустив, що наступного року призвати на військову службу можуть чоловіків, які проживають за кордоном. Українців призовного віку від 25 до 60 років у Німеччині та інших країнах можуть попросити з'явитися до призовних пунктів Збройних сил.

Міністр оборони говорив лише про запрошення. Але, як зазначає німецьке видання, Умєров дав зрозуміти, що можуть бути санкції, якщо запит не виконають.
"Ми все ще обговорюємо, що буде, якщо вони не приїдуть добровільно", - цитує Умєрова Welt.

Глава Міноборони наголосив, що важлива справедливість у питанні мобілізації. Важливо, як військові будуть навчені та оснащені, де і коли вони будуть служити, та коли їх демобілізують. За словами Умєрова, для новобранців також будуть варіанти вибору залежно від їхніх здібностей.

"Ми хочемо справедливості для всіх, тому що це стосується нашої власної країни. Ми надішлемо їм запрошення", - додав він.

Міністр оборони дав зрозуміти, що не відчуває симпатії до тих, хто відмовляється від військової служби через сумління: "Це не покарання за те, що ви відстоювали свою країну і служили країні. Це честь"

Тим часом троє дітей Міністра оборони України Рустема Умєрова стали громадянами США. Про це свідчать дані з декларацій за 2021-22 роки, які були подані до НАЗК у грудні. Зазначимо, що в декларації за 2019 рік дружина та на той час двоє дітей (син і донька) подружжя вказані як громадяни України. Найменша донька народилася одразу громадянкою США. За іншою інформацією, двоє старших дітей просто отримували в США паспорти громадян України.

Крім того, Лейла Умерова в 2022 році отримала 1,7 млн грн доходу від американської компанії Astem Ventures Inc., якою керує рідний брат Рустема Умерова.

Нагадаємо, ми вже писали, що Рустем Умєров одружений та має трьох дітей. Відомо, що його родина проживає в США. Ще у 2016 році Лейла Умєрова (дружина) отримала водійське посвідчення у Маямі та на знак подяки залишила схвальний відгук школі "Best driving school Miami".

У Маямі діти подружжя відвідують логопеда у Kids therapy outlets на Biscayne Blvd 204 North Miami, Florida з навчанням англійською та російською мовами".

Напередодні призначення Умєрова міністром оборони жінка видалила свої акаунти в соцмережах.

1