Діти збиратимуть дрони і друкуватимуть на 3D-принтерах: Лісовий хоче змінити уроки праці в школах

Лісовий вважає, що на уроках праці діти можуть бути долучені до розв'язання суспільних проблем
Діти збиратимуть дрони і друкуватимуть на 3D-принтерах: Лісовий хоче змінити уроки праці в школах
Уроки праці в школі
23 Травня 2023, 15:36
читать на русском

Скорочення кількості шкільних предметів можна використати для того, щоб долучити дітей до вирішення суспільних проблем.

Про це розповів очільник Міносвіти Оксен Лісовий в інтерв'ю "Лівому берегу".

За його словами, Міністерство освіти розглядає список з низки дисциплін, які можна буде скоротити та зробити стислими курсами. При цьому Лісовий вважає, що варто залишити ті знання, які дитина має отримати.

Він також вважає, що необхідно осучаснити деякі предмети. Зокрема - працю.

"Сьогодні діти в школі можуть збирати FPV-дрони. 3D-принтинг доступний для підлітків. Цим усім треба володіти. Треба відходити від моделі уроків праці, коли дівчатка – це швейні машинки та каструльки, а хлопчики йдуть на лобзики. А може, хлопчикам цікавий дизайн одягу – в цьому теж немає нічого поганого", - розповів міністр.

Лісовий вважає, що на уроках праці діти можуть бути долучені до розв'язання суспільних проблем. Зокрема, спрямувати зусилля на допомогу військовим та переселенцям, які втратили дім, безпритульних тварин.

"Можна робити дуже багато сенсових хороших речей, які формують у людини громадянську відповідальність. Ти працюєш для когось і насолоджуєшся результатом", - сказав Лісовий.

Нагадаємо, в Україні запропонували ввести обов'язковий курс щодо статевого виховання для учнів шкіл, професійно-технічних закладів та у закладах вищої освіти.