Дівчинка "замінувала" школу, щоб скоріше погратися зі своїм котом

Поліціянти з’ясували, хто повідомив про замінування школи в Одесі
Дівчинка "замінувала" школу, щоб скоріше погратися зі своїм котом
кішка Фото Eliza Lensa: Pexels
17 Грудня 2020, 12:27
читать на русском

Поліціянти з’ясували, хто повідомив про замінування школи в Суворовському районі Одеси. Правопорушницею виявилася шестирічна учениця цієї школи.

Телефонне повідомлення про загрозу вибуху в навчальному закладі надійшло до поліції вранці 16 грудня.

У ході розслідування правоохоронці встановили, що на спецлінію "102" телефонувала шестирічна учениця першого класу цієї ж школи. Свій вчинок дитина пояснила бажанням скоріше піти додому та побавитись з котиком.

Читайте також

З дівчинкою поспілкувалися співробітники ювенальної превенції. Вони пояснили дитині, що її необдуманий вчинок призвів до зриву навчального процесу в усій школі та змусив кілька екстрених служб займатися вигаданою проблемою, коли, можливо, у той час хтось реально потребував їхньої допомоги. Поліціянти попросили дівчинку більше не викликати жартома ні поліцію, ні рятувальників, ні лікарів, адже такі дії караються законом і в такому випадку, поки вона ще маленька, за них доведеться понести покарання її батькам за ст. 184 КУпАП, - повідомили у Суворовському відділі поліції Одеси.

Днями співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій показали кота, якого їм довелося рятувати з карниза балкону на п'ятому поверсі. Як повідомили надзвичайники, "пухнастого бешкетника" рятували у Великолепетиському районі Херсонської області.

1