Учені з`ясували, що бачать у телевізорі коти і собаки

Найкраще чотирилапі реагують на потенційну здобич або ж на інших тварин
Учені з`ясували, що бачать у телевізорі коти і собаки
Собака і телевізор (Фото: Dog-TV)
26 Листопада 2020, 01:00
читать на русском

Учені розповіли про те, що саме бачать кішки й собаки на екранах телевізорів.

Про це пише видання Lenta.ua.

Кицьки сприймають навколишню дійсність у чорно-білих тонах, тому що вони не розрізняють кольорів. Саме ж видовище на екрані вони бачать і сприймають як люди. Кішки найкраще реагують на різкі рухи або на інших тварин і можливу здобич, нерідко "ловлячи"  її на екрані.

Собаки мають дихроматичний зір, тобто бачать відтінки жовто-синього діапазону, але не бачать зеленого. Також їхній зір, в порівнянні з людським, - розмитий. Тому якщо людям комфортно спостерігати за 16-25 кадрами в секунду, собакам для чіткого розуміння побаченого потрібно не менше 70 кадрів за секунду.

Відтак усе, що відбувається на старих телеекранах, тварини сприймають в іншому уповільненому темпі. На сучасних потужніших пристроях з ЖК або LED дисплеями картинка сприймається собаками майже так само, як і людиною.

Як і кішки, собаки реагують на появу на екрані інших тварин та незвичні різкі звуки.

Читайте також

Нагадаємо, кандидат у президенти США Джо Байден планує після обрання перевезти в Білий дім двох своїх німецьких вівчарок – Чемпа (від Чемпіон) і Мейджора. Чемпіон живе у родині Байдена з 2008 року, після того, як його обрали віцепрезидентом. Мейджора Байдени взяли 2018 року з притулку у штаті Делавер.

1