Для людей, які проживають в окупованому Криму, води вистачає - Єрмак

Війни за воду не буде, вважають в Офісі президента
Важливо
Для людей, які проживають в окупованому Криму, води вистачає - Єрмак
Андрій Єрмак (фото: Офіс президента)
6 Листопада 2020, 08:08
читать на русском

Глава Офісу президента Андрій Єрмак упевнений, що для людей, які проживають в окупованому Криму, води вистачає.

В інтерв'ю програмі "VIP з Наталією Мосейчук" Єрмак (досьє) зазначив, що заяви про "війну за воду"  - це звичайна маніпуляція.

Так він відповів на питання про те, чи буде "кримська війна за воду".

Ні, її (війни за воду. - Ред.) не буде. Це така маніпуляція, яка існує в суспільстві, - заявив Єрмак.

Нагадаємо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році поставку води в АРК припинили.

Читайте також

З початку вересня в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах через посуху і обміління водоймищ почався третій, самий жорсткий, етап обмежень подачі води.

Нагадаємо, раніше постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що обговорювати відновлення поставок дніпровської води в анексований Крим можна лише в тому випадку, якщо Росія офіційно звернеться з таким проханням до влади України і при цьому визнає себе країною-окупантом.

Заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко заявив, що дніпровська прісна вода через Північно-Кримський канал піде до АР Крим лише після того, як український півострів буде деокуповано.

1