МЗС України заявляє, що Росія виселила 600 українців з Криму

Російська влада переселяє на півострів власне населення
МЗС України заявляє, що Росія виселила 600 українців з Криму
Прикордонник в респіраторі. Фото: УНІАН
23 Жовтня 2020, 09:12
читать на русском

Послиня з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Лариса Герасько заявила, що російські суди ухвалили постанови про примусове виселення з території окупованого Криму майже тисячі людей, з них 600 є українцями.

Про це Герасько повідомила під час онлайн-конференції щодо проблем водопостачання до окупованому Криму.

Послиня наголошує, що на півострів переселяють російське населення. Зазначається, що понад 140 тис. громадян РФ змінило місце реєстрації на Крим.

Герасько також зазначила, що Росія порушує Гаазькі конвенції. РФ примусово поширила своє громадянство на все населення окупованого півострова, зокрема, й на осіб без громадянства. Зазначається, що Росія порушує право на життя, свободу й безпеку через насильство над людьми.

Читайте також

Послиня повідомляє, що у 2014 році з окупованих кримських територій зникло понад 40 людей, серед них українські та кримськотатарські активісти й журналісти.

Нагадаємо, що заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко заявив, що Дніпровська прісна вода через Північно-Кримський канал піде до АР Крим лише після того, як український півострів буде деокуповано.