Для популяризації вакцинації від COVID у Києві хочуть щеплювати знаменитостей

Щеплення робитимуть залишками доз вакцини
Для популяризації вакцинації від COVID у Києві хочуть щеплювати знаменитостей
Вакцина Фото: Karolina Grabowska з Pexels
12 Березня 2021, 10:22
читать на русском

У Києві хочуть вакцинувати від COVID-19 публічних діячів, щоб популяризувати щеплення.

Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації, публічні й громадські діячі можуть заповнити спеціальну анкету онлайн і претендувати на щеплення залишками доз вакцин від COVID-19.

Публічні та громадські діячі, які готові власним прикладом популяризувати вакцинацію проти коронавірусної хвороби, можуть заповнити спеціальну анкету онлайн та претендувати на щеплення залишками доз вакцин, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

У Департаменті наголошують, що зареєстровані таким чином публічні та громадські діячі наразі мають право не на пріоритетну вакцинацію, а на щеплення залишками доз.


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів.

На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.