Температура, тиск і головний біль: у Черкаській ОДА розповіли про побічні симптоми у вакцинованих медиків

Шестеро медичних працівників після вакцинації почувалися погано
Температура, тиск і головний біль: у Черкаській ОДА розповіли про побічні симптоми у вакцинованих медиків
Вакцинація в Україні (фото: УНІАН)
26 Лютого 2021, 18:03
читать на русском

У Черкаській обласній державній адміністрації розповіли про самопочуття медичних працівників, які щепилися індійською вакциною COVISHIELD та про побічні ефекти препарату.

Про це на брифінгу розповів головний лікар Черкаської обласної лікарні Олександр Дудник.

Шестеро черкаських медиків, які вакцинувалися індійським препаратом COVISHIELD, після щеплення почувалися погано.

Протягом 30 хвилин у трьох осіб підвищився тиск і температура тіла, вони відчували нездужання і головний біль, просто проявилася емоційна реакція, - заявив Дудник.

Зараз, за його запевненням, ці люди здорові і почуваються добре. Симптоми були тимчасовими і вже минули.

Побічна реакція була очікуваною і несерйозною. Нині всі медпрацівники, які скаржилися на підвищену температуру тіла, головний біль і біль у місці ін'єкції, почуваються задовільно, - зазначив Дудник.

Читайте також

Головний лікар наголосив, що вакцинація проходила абсолютно добровільно.

З кожним проводилася бесіда, пояснювалися показання і протипоказання вакцинації. Під час вакцинації кожному медпрацівникові вимірювали температуру тіла, запитували про стан здоров'я - хворіє чи ні в цей момент респіраторними захворюваннями та інше. Під час вакцинації деяких медпрацівників відсторонили від вакцинації через високого артеріальний тиск. І це було зроблено, щоб уникнути побічних дій вакцини, - наголосив Дудник.

За ексклюзивною інформацією Парламент.UA, лікарі ковідних лікарень у закритому чаті пишуть, що у вакцинованих вчора лікарів сьогодні була температура і сильна слабкість, деякі лікарі навіть пішли з роботи додому. Також лікарі припускають, що згоду на вакцинацію їхні колеги давали за обіцянки "ковідних надбавок".

Нагадаємо, першим українцем, який вакцинувався від коронавірусу був лікар-реаманітолог з Черкас Євген Горенко. Нині Черкащина лідирує за кількістю вакцинованих.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вакцина є, але якість сумнівна: Україна отримала перші дози COVID-препарату з Індії