Для вакцинованих від ковіду в Україні будуть послаблювати карантин - Кузін

У МОЗ очікують спалаху коронавірусної хвороби в осінньо-зимовому сезоні
Головне
Для вакцинованих від ковіду в Україні будуть послаблювати карантин - Кузін
Україна українка на фоні сакури, карантин фото: УНІАН
26 Липня 2021, 10:47
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я прогнозує спалах коронавірусу восени та взимку та готує нові карантинні обмеження. Однак для вакцинованих від ковіду громадян карантин будуть послаблювати.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю виданню "Апостроф".

Ми дійсно розглядаємо можливість спалаху коронавірусної хвороби в осінньо-зимовому сезоні... Посилення карантину буде залежати від епідситуації. Це визначається показниками адаптивного карантину, виходячи з яких ми будемо розуміти, в якій зоні опиниться Україна в цілому або її конкретні регіони, - сказав він.

За словами Кузіна, до кінця літа в Україні планують зробити 10 млн щеплень проти COVID-19.

Що стосується вакцинованих жителів України, то на час карантину вони зможуть розраховувати на "надання певних послаблень".

Ми розглядаємо в майбутньому таку можливість. Йдеться про використання "внутрішнього" ковідного сертифіката. Це електронний документ, який ви зможете згенерувати в додатку "Дія", який підтверджує факт щеплення проти COVID-19. Серед різних опцій, в тому числі розглядається можливість дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені проти COVID-19 клієнти. І це допоможе нам зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян, - сказав санлікар.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що в Україні вже цієї осені очікують зростання кількості хворих на коронавірус. Країні повернуть карантин і "червону зону".

Читайте також