Санлікар Кузін розповів, коли українці знімуть маски

Для закритих приміщень носіння захисних масок залишиться на довгий час
Головне
Санлікар Кузін розповів, коли українці знімуть маски
Іспанія, люди в масках (фото з відкритих джерел)
12 Липня 2021, 06:12
читать на русском

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я країни Ігор Кузін розповів, чи зможуть українці найближчим часом перестати носити захисні маски.

В інтерв'ю ТСН.ua Кузін спрогнозував, що це станеться не скоро.

За його словами, це може статися лише тоді, коли Україна досягне адекватних рівнів вакцинації або увесь світ розпрощається з коронавірусною хворобою.

Думаю, всі вже звикли до масок. Насправді я б не радив їх знімати. Чому? Попри вже проведену вакцинацію, попри те, що частина людей перехворіла, навіть на фоні поліпшення епідемічних показників міжнародні організації, ВООЗ, CDC запроваджують додаткову норму навіть для вакцинованих людей продовжувати носити маски, особливо, коли ми перебуваємо в замкненому просторі або якщо у нас недостатній рівень вентиляції і ми не можемо гарантувати, що люди не інфікуються, - сказав він.

Кузін зазначив, що для закритих приміщень швидше за все маски залишаться обов'язковими ще на довгий час, поки "ми не досягнемо адекватних рівнів вакцинації або допоки увесь світ не розпрощається з коронавірусною хворобою".

Він також додав, що до колективного імунітету Україна підійде ближче до кінця цього року.

Нагадаємо, соціологи вияснили, що українці почали рідше одягати захисні маски та дезінфікувати руки.

Читайте також

1