До 15 тисяч військових можуть увійти до України з білоруської сторони - СБУ

Білоруська армія забезпечує логістику для окупантів через свою країну
До 15 тисяч військових можуть увійти до України з білоруської сторони - СБУ
Білоруські військові Фото: https://t.me/belta_telegramm/109971
22 Березня 2022, 18:44
читать на русском

З Білорусі до України можуть увійти до 15 тисяч військових. Зокрема, перший ешелон, який білоруси вже підготовили, складається з п'яти батальйонно-тактичних груп.

Про це повідомив генерал-майор Служби безпеки України Віктор Ягун ефірі телемарафону.

Можливість вторгнення з боку Білорусі залишається досить високою. Відомо, що вони вже підготували перший ешелон - 5 батальйонно-тактичних груп, це близько 5 тисяч військових, які можуть у будь-який момент перетнути кордон. Вони мають також резерв, це ще близько 5 тисяч людей. І ще приблизно стільки ж підготовлено для так званої третьої хвилі перекидання резервістів. Загалом це від 10 до 15 тисяч військових, які вони можуть запустити в Україну, - сказав Віктор Ягун.

Він зазначив, що нині білоруська армія забезпечує логістику через свою країну для російських окупантів.

Вже можна сказати, що білоруси, хочуть вони того чи ні, вже фактично беруть участь у війні з Україною. Інша проблема Лукашенка в тому, що він фактично не керує своєю армією. Керівник білоруської РНБО та голова Генштабу перебувають під оперативним керуванням росії, - пояснив він.

Генерал СБУ додав, що ключовими напрямками білоруських військових на Волині можуть бути Володимирець, Ковель і Луцьк. Адже це головні артерії постачання зброї із Заходу.

Нагадаємо, росія стягнула додаткові війська в селі Дублін Гомельської області Білорусі, що приблизно за 30 км від Чернігівської області.

Читайте також

1