До 20 тисяч нових хворих на ковід на добу: прогноз НАН

У НАН прогнозують до 380 смертей від коронавірусу на добу на початку квітня
Головне
До 20 тисяч нових хворих на ковід на добу: прогноз НАН
Коронавірус (фото: Pexels)
24 Березня 2021, 10:54
читать на русском

У Національній академії наук спрогнозували розвиток третьої хвилі коронавірусу в Україні та число летальних випадків.

Про це йдеться  у прогнозі на сайті НАН України.

Науковці зокрема констатували, що третя хвиля в Україні розвивається аналогічно до більшості країн Європи.

Україна, на жаль, належить до групи європейських країн із найбільшим зростанням коронавірусу, до якої входять також Польща та Німеччина. Повільнішим є зростання кількості нових хворих в інших країнах-сусідах (Молдові, Румунії та Угорщині), але у них тренд теж, на жаль, демонструє зростання, - розповіли вчені.

Також у НАН розглянули сценарій розповсюдження COVID-19, згідно з яким наприкінці березня – на початку квітня найбільше заражень очікується у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Львівській, Одеській, Харківській, Хмельницькій області та в Києві.

Прогнозують, що кількість нових випадків коронавірусу на 30 березня сягне 16858 хворих за добу, а на 6 квітня – 19759 хворих на добу.

Середня кількість летальних випадків на 30 березня становитиме 300, а на 6 квітня сягне вже 380 людей.

Читайте також

Також у НАН зауважили, що найбільше число летальних випадків за останній тиждень на 100 тис. населення зафіксовано у Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Водночас в Івано-Франківській та Чернівецькій областях частка позитивних тестів знижується разом зі зниженням обсягів тестування. Водночас госпіталізації у цих областях, за даними ЦГЗ МОЗ, не демонструють ясних ознак зниження.


Контекст. 14 174 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 24 березня 2021 року. Зокрема, захворіли 750 дітей та 434 медпрацівники. Також за минулу добу з коронавірусом було госпіталізовано 5 438 осіб, померли 342 людини - це найвища цифра з кількості померлих від коронавірусу за добу від початку пандемії.

1