До 31 градусу морозу: якою буде погода в листопаді

Середня місячна температура буде близькою до норми
До 31 градусу морозу: якою буде погода в листопаді
Осінь, погода Фото: Pexels
1 Листопада 2021, 02:13
читать на русском

У листопаді середня місячна температура буде близькою до норми - 1-7 градусів тепла, проте місцями стовпчики термометрів показуватимуть до 31 градуса морозу.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Листопад - перехідний місяць від осені до зими - пора передзим'я, що починається після стійкого переходу середньої добової температури через +5 градусів у бік зниження (в основному у першій декаді листопада, на Закарпатті та півдні країни у другій декаді листопада), - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що абсолютний мінімум температури повітря - 15-24 градусів морозу, тоді як у північних, східних, Дніпропетровській, Запорізькій областях та в гірських районах місцями температура повітря опускатиметься до -25-31, на півдні Криму та Одещини -8-13 градусів.

Тоді ж абсолютний максимум температури повітря - +16+24, у Чернівецькій, Закарпатській, центральних, південних областях та в Криму місцями +25+29.

 Середня місячна кількість опадів складає 35-63 мм, в Карпатах, горах Криму та на Закарпатті місцями 70-108 мм (на високогір'ї до 135 мм), у Луганській, Дніпропетровській областях, на Прикарпатті та півдні країни місцями 29-34 мм, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, погода в Україні буде холодною. В окремих областях очікується морози до мінус п'яти градусів.

Читайте також

1