До 31 грудня в Україні діятиме режим надзвичайної ситуації

Кабмін подовжив режим надзвичайної ситуації в Україні
Головне
До 31 грудня в Україні діятиме режим надзвичайної ситуації
Денис Шмигаль Фото: facebook.com
28 Жовтня 2020, 15:43
читать на русском

Кабінет Міністрів подовжив режим надзвичайної ситуації до 31 грудня. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

У світі та в Україні рівень захворюваності на COVID-19 зростає. Тому ми продовжуємо посилену роботу всіх служб, залучених до запобігання поширенню захворювання. Уряд також продовжить тісну координацію своїх дій із місцевою владою, - написав прем'єр (Денис Шмигаль - досьє).

Режим надзвичайної ситуації в Україні був встановлений ще у березні через епідемію коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте також

Нагадаємо, що в Україні лікарняні ліжка для пацієнтів з коронавірусом заповнені більш ніж на 70%  - в Києві та ще шести областях. В цілому по країні лікарняні ліжка заповнені на 65,4%.

В столиці ліжка в лікарнях заповнені на 75,9%. Також велика заповнюваність ліжок спостерігається у Донецькій (77,4%), Кіровоградській (71%), Луганській (78,9%), Одеській (80,7%), Полтавській (79,9%) і Рівненській областях (71,7 %). В країні немає регіону, де заповнені менш як 50% ліжок.

До того ж, в уряді не хочуть і не бачать можливості впровадження тотального карантину в країні. Глава уряду зазначив, що влада робить усе можливе, аби карантин в країні лишався адаптивним, зокрема, працює над розширенням кількості ліжкомісць та готує розгортання нових мобільних госпіталів.