До Харківського зоопарку у день відкриття не пустять усіх охочих

Містяни чекали відкриття зоопарку п'ять років
До Харківського зоопарку у день відкриття не пустять усіх охочих
Харківський зоопарк (фото: Харківська міська рада)
21 Серпня 2021, 01:08
читать на русском

Не кожен охочий зможе зайти до Харківського зоопарку в день його відкриття 23 серпня.  Ці обмеження пов'язані з тим, аби дати тваринам можливість адаптуватися до нових умов проживання.

Про це повідомляє Харківська міська рада.

Зараз звірі обживають свої нові локації. Їм важко, багато хто не хотів виходити зі своїх старих вольєрів. За час реконструкції зоопарку вони відвикли від великої кількості людей, для них це важко психологічно, і їм потрібен час для адаптації. Українська асоціація зоопарків і наші місцеві фахівці вирішили, що якийсь час відвідувати зоопарк можуть не більше 3,5-5 тис. осіб на день. Тому в День міста до зоопарку зможе потрапити обмежена кількість відвідувачів. Це будуть близько 200 дітей з інвалідністю, журналісти, працівники міського ЖКГ. Далі відвідування буде можливим для дітей пільгових категорій, працівників комунальних підприємств, - говорить директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Юрій Сидоренко.

Зазначається, що приблизно в середині вересня інші харків'яни вже зможуть потрапити до зоопарку, якщо зареєструються на його сайті. Відвідувачі будуть отримувати унікальний QR-код, який надасть можливість безкоштовно зайти до зоопарку раз на два тижні. Жителі інших міст зможуть купувати квитки на відвідування зоопарку приблизно з жовтня.

Також можна взяти участь у вікторинах, які Харківський зоопарк проводить на своїх інтернет-сторінках, та виграти безкоштовний квиток до зоопарку.

Ми просимо харків'ян з розумінням поставитися до ситуації, що склалася, але ризикувати здоров'ям і життям тварин не маємо права. Ми всі чекали відкриття зоопарку п'ять років, тому давайте почекаємо ще місяць-два, і все налагодиться - всі бажаючі зможуть без проблем потрапити до найкращого зоопарку України, - заявив Юрій Сидоренко.

Нагадаємо, у київському зоологічному парку зняли відео, на якому показують, як мешканці Київзоо приймають водні процедури, коли на вулиці стоїть неймовірна спека.

Читайте також