До кінця року українцям зроблять 47 мільйонів щеплень проти коронавірусу - Ляшко

Держава готова забезпечити вакцинацією всіх охочих
До кінця року українцям зроблять 47 мільйонів щеплень проти коронавірусу - Ляшко
Вакцинація від коронавірусу (Фото: Запорізька ОДА)
12 Квітня 2021, 10:31
читать на русском

До кінця року перед Міністерством охорони здоров'я стоїть завдання провести близько 47 мільйонів щеплень від коронавірусу.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в програмі "Рандеву".

Мені як санітарному лікарю потрібно організувати близько 47 мільйонів уколів упродовж 2021 року людям, які старші 18 років, - сказав він.

Ляшко зазначив, що відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони було поставлене завдання провакцинувати більшість дорослого населення України. І якщо восени минулого року в МОЗ казали про вакцинацію 50 відсотків дорослого населення, оскільки, за опитуваннями, саме 50 відсотків хотіли вакцинуватися, то зараз стоїть завдання на 70%.

Він запевнив, що у разі, якщо зросте кількість охочих вакцинуватися проти ковіду, "держава знайде можливість забезпечити всіх вакцинацією".

Також Ляшко закликав усіх жителів України, коли прийде їхня черга, без сумнівів вакцинуватися будь-яким препаратом, який буде доступний на той момент.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що пандемію коронавірусу можна подолати за три тижні, якщо всі люди носитимуть захисні маски на обличчі.

Читайте також

1