До мінус 20 градусів: морози тріщатимуть в Україні аж до вихідних

Проте у вихідні різко потеплішає аж до плюс десяти
До мінус 20 градусів: морози тріщатимуть в Україні аж до вихідних
Зима, мороз (Фото: picabu)
20 Грудня 2021, 15:16
читать на русском

До середи, 22 грудня в Україні сильно похолодає, місцями до мінус 20 градусів. Однак на вихідних різко потеплішає, місцями - до +10°.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Особливо холодними цього тижня будуть ночі на півночі та сході України, температура буде опускатися майже до -20°. Опадів буде небагато: у першій половині тижня це буде сніг, а до кінця тижня - мокрий сніг і дощі.

У вівторок, 21 грудня по всій країні буде мінусова температура. Нічні морози досягнуть -7°...-15°, а вдень стовпчики термометрів покажуть -3°...-7 ° на заході, до -8 на півночі України, -2°...-6° в центральних областях, до -4° на сході та до -2 на півдні країни.

Опадів у цей день буде небагато. Сніг очікується місцями в західних, центральних областях і на південному сході країни.

У середу, 22 грудня, вночі очікується до -8°...-12°, а на сході до -14°...-19°. Вдень найтепліше буде на заході та півдні України - до -2°...-6°. На півночі та в центральних областях очікується -6°...-9°, а найхолодніше буде на сході - до -10°.

У четвер, 23 грудня в більшості областей на зміну похмурій погоді прийде сонячна. Найсильніші нічні морози очікуються в центральних і східних областях, до -11°...-18°. Вдень найтепліше буде на заході - до -2°...-5°, на півночі та в центрі до -8°, на сході до -10°, а на півдні України буде -4°...-7°.

24 грудня стовпчики термометрів поповзуть вгору. Особливо різко потеплішає на заході та півдні України. Тут невеликий "плюс" очікується і вночі, і вдень. Нічні морози до -7°...-9° будуть лише на північному сході та сході. Тут також найхолодніше буде і вдень: до -6°...-8°. На півночі і в центрі України 24 грудня очікується до -1°...-5°.

У цей день буде багато опадів. На заході та півдні очікується мокрий сніг, на решті території - сніг.

На вихідних в Україну увірветься потепління. Вже в суботу, 25 грудня, по всій країні знову буде плюсова температура, на півдні - до +5°...+8°. Сніг зміниться на мокрий сніг і дощі.

Особливо тепло стане в неділю, 26 грудня, коли на заході та півдні повітря прогріється до +6°...+ 10°, а на решті території очікується до +5°.

Нагадаємо, синоптики раніше попереджали, що з вівторка, з 21-го грудня в Україну прорветься холодне арктичне повітря із морозами. Очікуються снігопади, стовпчики термометрів опустяться до 12-15, у горах до 18-20 градусів морозу.

Читайте також

1