До України йде весняне потепління: прогноз Укргідрометцентру

Нічні морози залишаться лише на сході України
До України йде весняне потепління: прогноз Укргідрометцентру
погода, тепла зима
8 Лютого 2024, 15:08
читать на русском

В Україну йде весняне потепління та ясна погода. Подекуди температура повітря підніметься до +18°С.

Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

У четвер, 8 лютого, дощова погода затримається на півночі та заході України. Температура повітря від -3°С вночі, до +13°С вдень. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

У п'ятницю, 9 лютого, дощі з мокрим снігом очікуються на півночі та сході України. Температура повітря від -9°С вночі на північному сході до +13°С вдень на півдні. Вітер південно-східний, 5-10 м/с.

У суботу, 10 лютого, дощі з мокрим снігом очікуються на півночі та північному сході України. Температура повітря від -2°С вночі до +13°С вдень на півдні. Вітер південно-східний, 5-10 м/с.

У неділю, 11 лютого, дощі з мокрим снігом очікуються на півночі та сході України. Температура повітря від +4°С вночі, до +10°С вдень. Вітер південно-східний, 5-10 м/с.

У понеділок, 12 лютого, опади не очікуються. Температура повітря від +6°С вночі до +18°С вдень на півдні. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.

Нагадаємо, найближчими днями в Україні очікується деяке зниження температури. Подекуди в темний час доби повернуться морози. Але вже на вихідних температура підвищиться до аномально високих показників у +12°...+17°, а в деяких областях очікується навіть 20-градусне тепло.

За довгостроковим прогнозом синоптиків початок лютого буде з невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Із середини першої десятиденки вдень температура підвищиться, а ночі будуть здебільшого із знаком "мінус". Опади в цей час помірні, в окремі дні буде досить вітряно.

Середина місяця характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. На початку цієї декади очікується похолодання: різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

Читайте також

1